KlikStart is opgericht vanuit een samenwerking tussen de Rabobank Utrecht en Enactus Utrecht. De Rabobank is dan ook een belangrijke partner. Zij voorzien ons van lesmateriaal, advies en contacten die ons helpen bij het werven van klanten en het geven van kwalitatieve lessen.

Deze lessen vinden vervolgens plaats bij verschillende locaties waar wij ook nauw mee samenwerken. Dit zijn ECR de Keizershof in Utrecht en MOvactor in Nieuwegein. Voor elke locatie hebben wij een contactpersoon die ons ook weer verder helpt met het regelen van zalen, werven van klanten en het oplossen van eventuele problemen. Door middel van deze samenwerkingsverbanden is het mogelijk om de KlikStart cursussen op de juiste locaties aan te bieden in Utrecht en omgeving.

Een andere belangrijke partner van KlikStart is ROC Midden-Nederland, omdat zij ons koppelen aan stagiair(e)s die de cursussen van KlikStart onderwijzen. De dynamische samenwerking tussen KlikStart en ROC Midden Nederland zorgt voor de onderscheidende frisse blik tijdens de cursussen. De studenten van het ROC brengen de cursisten de fijne kneepjes van het internet bij en zorgen met aandacht voor iedereen voor een goede dosis sociale interactie tussen jong en oud.

Verder werkt KlikStart samen met U-Pas (voor Utrecht) en Stadspas (voor Nieuwegein). Ouderen die niet zoveel te besteden hebben kunnen hier gebruik van maken. Hierdoor wordt een cursus van KlikStart ook toegankelijk voor deze groep ouderen. Ook hebben wij sinds kort een samenwerking met computerwinkel ALM Computers in Utrecht. Ouderen worden hier voorzien van advies op maat en kunnen hier een geschikte computer of laptop aanschaffen.

Bovendien werkt KlikStart samen met Digitale Buddies van stichting Hollandsch Welvaren. Dit project wordt gesubsidieerd door de gemeente en is er op gericht om ouderen wegwijs te maken met een computer door middel van het vertellen van een levensverhaal. Een aantal van de stagiair(e)s van KlikStart gaat aan de slag bij dit project.