KlikStart geeft senioren een ‘digitaal’ zetje in de rug. Door senioren op weg te helpen met laptops, tablets en smartphones kunnen we op verschillende manieren het leven van senioren fijner maken. Zo kunnen we senioren uit hun sociaal isolement helpen, zelfredzaamheid realiseren en samen héél véél plezier beleven!

Kernwaarden

Sociaal

De digitale wereld wordt door senioren als eng en ongrijpbaar ervaren. Wij zorgen ervoor dat senioren deze wereld in een veilige omgeving met elkaar kunnen betreden. Een omgeving waarin niks ‘echt fout’ kan gaan en ‘uitproberen’ toegejuicht wordt. Een omgeving waarin senioren niet alleen hulp krijgen van onze enthousiaste studenten maar ook elkaar helpen. Dit maakt het al een stuk minder eng en wanneer senioren elkaar de lesstof uitleggen blijft het nog beter hangen ook! Om het ijs tussen de senioren te breken, gebruiken wij leuke spelletjes en quizzen!

Persoonlijk

De ene persoon is de andere niet en zo heeft iedere senior zijn persoonlijke leerbehoefte. Middels interactieve presentaties geven wij de senioren inzicht in wat er allemaal te leren valt. We gaan samen door de basisvaardigheden en vervolgens is het aan de senior om te bepalen met welk thema de senior een verdiepingsslag wil maken. Zo wil de ene senior beeldbellen met de kleinkinderen en wil de ander zich verdiepen in Facebook. Ons brede aanbod aan verdiepingsmodulen maakt dit een fluitje van een cent. Zo spelen wij in op de persoonlijke leerbehoeften van de senioren en wordt het leren voor hen leuker, nuttiger en interessanter.

Duurzaam

‘Start Samen’ stapt af van het schoolse eenrichtingsverkeer. Middels het samen-leren-principe leren senioren hoe zij oplossingsgericht kunnen denken en hoe zij met elkaar kunnen oefenen. Doordat senioren elkaar uitleggen hoe ‘het’ werkt, blijft het beter hangen en doordat ze minder afhankelijk worden van onze studenten worden zij actief voorbereidt op een leven na de cursus. Daarnaast betrekken wij de directe omgeving actief in het leerproces van de senioren doordat senioren leren hoe zij digitaal kunnen communiceren met hun omgeving. Tot slot dagen wij de deelnemers, met leuke ‘doe-het-thuisoefeningen’, uit om hun vaardigheden te blijven oefenen. Herhaling, herhaling, herhaling. Aan het einde van de cursus beheersen de senioren niet alleen nieuwe vaardigheden, maar hebben zij ook de juiste mindset en een betrokken omgeving.

Het Team

Naam

Informatie over de persoon

Naam

Informatie over de persoon

Naam

Informatie over de persoon

Naam

Informatie over de persoon

Naam

Informatie over de persoon

Naam

Informatie over de persoon

Wie zijn wij?

Algemene info KlikStart

Met wie werken we samen?

Een korte inleiding

 
~~~~